Nyheter

Team Ola Strömberg
Nu på Lördag startar LBC-ruschen i Lima, Dalarna. En av Sveriges absolut populäraste vinterrallyn. Det är även andra deltävlingen i populära 1300 Rallycup. Ett gäng på tio-femton små ettriga Suzukibilar kommer som vanligt att bege sig först ut på de fantastiska, av traktens åkare välplogade, vintervägarna i trakten.

Först ut är lite överraskande sjuttiosexårige Ola Strömberg. Inte för att äldst går först utan snabbast. Han vann nämligen tillsammans med sjuttonårige William Israels den första deltävlingen i Gestrikekannan för två veckor sedan. Då körde alla cupmedlemmarna utan s.k. pacenotes (detaljerad vägbeskrivning) men nu blir det efter noter. Då har Ola återigen lurat med sig erfarne Victor Johansson nere från Ryd att ledsaga honom. Det beror säkert på att de tidigare tillsammans aldrig varit utanför pallen. Ola hoppas att hans rutin och Victors internationella erfarenhet skall bära frukt även denna gång. Att starta med bra förutsättningar är alltid nödvändigt om Du ska vara snabbare än den snabbaste säger Ola.

Häftigaste tycker Spanske pensionären Strömberg är att kunna tävla mot alla åldersgrupper ända ner till färska körkortstagare i tonåren. I Spanien får han knappt hyra en bil pga sin ålder. Vad är då anledningen till att han kan hänga med ungdomarna och alla däremellan? Själv tror han att just på vintern är det att han själv ser de stora snövallarna som hockeysarger som man inte ska vara rädd för, utan istället utnyttja till sin fördel. "snövallarna är mina vänner" brukar han alltid säga och tillägger: "Det är bäst passa på att plocka så många poäng som möjligt nu på vintern när jag kan. Det blir annorlunda till sommaren. Då måste man köra mer defensivt när det inte finns några vänner snövallar i skogen"