Nyheter

Tjejkvartett tar över topposterna i SMK Hörbys styrelse.
När SMK Hörby hade sitt 64:e årsmöte passerades en milstolpe och klubben fick i torsdags sin allra första kvinnliga ordförande.
Malin Lindström övertog då ordförandeklubban från Lars Servin som efter 18 år på posten, valt att träda tillbaka.
Nu blir Malin klubbens nionde ordförande sedan starten 1960 och för henne väntar en spännande tid.
- En stor utmaning men även ett jättekul uppdrag som jag verkligen ser fram emot att få hugga tag i, förklarar Malin och lägger till.
- Som tur är har Lars lovat att stötta och hjälpa mig igång, vilket känns väldigt tryggt.

Malin har förutom en plats i styrelsen även tidigare varit aktiv som kartläsare. Numera är det dock mer fokus på att följa barnen Marcus och Hanna som rallytävlar ihop och då så klart i SMK Hörbys färger.


Efter 18 år som ordförande lämnade Lars Servin över SMK Hörbys ordförandeklubba till Malin Lindström som med detta blev första kvinna på posten. Foto: SMK Hörby

Det blev inte bara ordförandebyte vid årsmötet, det blev även nyval av både sekreterare och kassör. Tommy Svensson lämnade efter 31 år som sekreterare över den rollen till Eva-Marie Hasslöf, men kvartsår som styrelseledamot. Även på posten som kassör blev det ett nytt namn och ny kvinna, Anneli Nilsson. En post som Bertil Gunnarsson tidigare innehaft sedan 1992 och han precis som Tommy, har själv valt att lämna över.

- Viktigt för klubben att få in nytt blod i systemet och jag känner mig helt trygg med nyvalen, menar avgående ordförande Lars Servin som fortsätter.

- Malin, Eva-Marie och Anneli är alla tre både seriösa och ambitiösa och med den här trion kan alla våra 360 medlemmar se framtiden an med tillförsikt!


Tjejkvartetten som efter det 64:e årsmötet innehar de tyngsta posterna i SMK Hörby. Fr.v Anneli Nilsson kassör, Eva-Marie Hasslöf sekreterare, Mia Nilsson vice ordförande och nyvald ordförande Malin Lindström. Foto: SMK Hörby

SMK Hörby är efter årsmötet en av få, om inte rent av ensam klubb i Svenska Bilsportförbundet där tjejer innehar de tyngsta posterna i styrelsen. Förutom den uppräknade trion är Mia Nilsson sedan några tillbaka vice ordförande och tillika en av klubbens tävlingsledare ihop med Eva-Marie Hasslöf och Linn Wingren.
I styrelsen är också könsfördelningen snudd på optimal då fyra av de nio ledamöterna är kvinnor och därmed helt i linje med SBF/RF:s ambitioner. Vid årsmötet beslöts även att arrangera "Bilmånsson Rallysprint" i RS-DM den 14 april. Rallyklassikern "TV-Svängen" som i år körs för 59:e gången arrangeras den 7 september.