Nyheter

Ny fin placering för Tom Kristensson i SM-tävlingen Vinterpokalen
Det blev en fin fjärde plats för SMK Hörby föraren Tom Kristensson med co-driver Andreas Johansson, Eskilstuna MK, i den andra deltävlingen i Rally-SM, Vinterpokalen i Sandviken.

- Som tävlingsmänniska hade jag önskat en högre placering, men ser jag realistiskt på det, så gör vi ännu en stark tävling helt utan misstag och problem, säger Tom

- Tempot är riktigt högt i toppen och det gäller att allt stämmer till 100 % för att inte tappa sekunder,

- Vintertävlingar är svårt, men samtidigt otroligt kul att köra, att svischa fram mellan höga snövallar är en fantastisk känsla och upplevelse, trots, eller kanske tack vare, att jag kommer från Skåne

- Förhållandena var lite olika här i Sandviken, eller nordväst om Sandviken, där de sex specialsträckorna på nästan 10 mil var förlagda. Mer is i vägbanan eftersom det varit lite tö och sedan frost.

Segrade gjorde den största förhandfavoriten Patrik Flodin, som fick revansch från Hälsingerallyt där han hamnade i snövallen och fick ägna tid åt snöskottning. Han hade 14,4 sekunder tillgodo till Dennis Rådström, som vann den tävlingen, och ytteliggare 4,6 sekunder till trean Fredrik Åhlin.
Tom har inte sekunderna på sin sida mot Fredrik, i Hälsingerallyt var skillnaden 2,8 sekunder mellan dem till Fredriks fördel mellan andra och tredje plats, och nu var skillnaden 1,4 sekunder.

På sista sträckan, den så kallade Power Stage, där extra poäng delas ut till de fem snabbaste, hände det unika att tre förare, Tom, Fredrik Åhlin och Patrik Flodin, hamnade på samma tiondels sekund på andra till fjärde sträck snabbast. Vann sträckan gjorde Pontus Tideman med 1,0 sekunder.

Efter de två vintertävlingarna ligger Tom och Andreas på fjärde plats i SM-tabellen för klassen Internationella 4WDpå 31 poäng. Nästa SM-deltävling är i Nyköping den 10-11 maj.

- Planen så här långt var att köra dessa två vintertävlingar, och nu skall vi sätta oss ner och se vad vi kan göra och få ihop framåt i år, men nästa tävling blir med största sannolikhet på grus, säger Tom

- Jag vill tacka Keane Motorsport så här långt för ett bra sammarbete och alla som på olika sätt har stöttat oss så att vi har kunnat genomföra dessa två tävlingar. Det har varit riktigt, riktigt kul och gett bra och värdefull erfarenhet, avslutar Tom.