Nyheter

VM sträckor. Tufft startfält och Hannah utmanar i MAS Rallycups premiär
MK Ratten startar årets MAS Rallycup på klassiska VM-sträckor i Finnskogsvalsen, hälsar tävlingsledare Sven Täppers och fortsätter, förutsättningarna är väldigt bra för en kanontävling på lördag med mkt snö och is.

I 4WD blir det en Värmländsuppgörelse mellan hemmaföraren Dennis Rådström i GK Door teamets ena VW Polo R5 och Isak Reiersen i nya Skoda Fabia Rally2. Christer Hedlund i GK Doors andra Polo R5 åker tävlingen med nye Codriven Stefan Ahl som formulerar förutsättningarna:

- Det gäller att få med sig så mycket poäng som möjligt från helgen så man har en bra grund för säsongen.

En annan som utmanar i klassen är Kolsva MS Hannah Jakobsson:

-Vi åkt test i helgen där vi fick in en bra känsla i bilen och kört många mil. Målet på lördag är målgång och bästa tjej. En pallplats skulle inte smaka fel.

I tjejfajten utmanas Hannah av norskan Kristiane Hvaal Engh i en Ford Fiesta R5.2WD klassen är frågan vem som ska hänga med hemmasuveränen Andre Nygren.

Finnskogsvalsen som förra året slutade innan den ens knappt hann börja för Nygren med snöskottning på Skallasträckan. Revanschsugen behöver vi nog inte ens fråga om han är.

Syskonen Levin i Nissan och GK Doors junior Hallberg i Rally4 Fiesta kommer att utmana om pallplatserna.

Därutöver har vi ett helt gäng som kommer utmana; Kruse. Israelsson. Karlsson. Linus Flodin. Som en joker i leken kan norske Lars Martin Stensbøl i en Toyota Corolla blanda sig i.

Bara hoppas svenskarna har dubbat rätt.

I Appendix K-klassen kommer hemmaföraren Rådström få åka hårt om han ska hänga med Mats Jonsson i dennes 4wd Toyota.

I Standardklasserna kommer Fryksdalens Patrik Fredriksson stå som favorit men här kommer en vilt jagande Volvo 850 i händerna på Jan Johansson utmana. En intressant start i klassen gör även Österrikes Alfred Kramer.

Tävlingen sänds live på Radio fryksdalen frekvens 100,6 & 104,1 samt via webben mellan 12-20.00
radiofryksdalen.se/webbradio/

Resultat
https://www.infiniteracing.se/races/info/ksignErQfq2oNinwk/

Andreas Sigfridsson