Nyheter

Svenska RallyCupen summerar året och blickar mot elfte säsongen
En sex deltävlingar lång säsong av Svenska RallyCupen tog sitt slut i Marknadsnatta, i slutet av oktober. En månad senare fördelades priser till de tävlande i nio klasser.

Mattias Nyström tog sin första seger i cupens historia, inledde året i Mitsubishi Lancer under första tävlingarna innan han bytte till Mitsubishi Mirage. En fenomenal seger för BMW åkande André Nygren i trimmade 2wd där han i finaltävlingen slog till med totalseger!

För Trimmade B-förarna tog Alexander Andersson sin andra seger i cupens 10-åriga historia, in som C-vinnare SMK Trollhättans Kevin Eriksson. Tredje raka segern i Appendix K säkrade Kjell Fransson, i Renault Alpine. För grupp F vann Oscar Östlund och Mattias Holm sina klasser, i grupp E kom 2017 års cupvinnare Alexander Broberg tillbaka och tog ny seger. I Ungdomsrally gjorde Hugo Carlberg sin sista säsong, tog fem segrar och en andraplats under året säsong och går nu som C-förare 2024.

Under prisutdelningen i november presenterades 2024 års kalender, fem deltävlingar varav en blev klar bara dagar före prisutdelningen och en elfte säsong kunde säkras.
- Fokus har hela tiden legat i att undvika krockar med SM serien eller andra större rallyn, helgerna var få men slutligen sydde vi ihop en säsong om fem deltävlingar. En deltävling färre kan också hjälpa ett allt tuffare ekonomiska klimat för de tävlande.

Violen-Rallyt i Flen inleder säsongen i andra halvan av maj, in i juni gör Kolsvarundan comeback. Populära Kullingstrofén fortsätter, en andra raka säsong i cupen gör Emiltrofén och final blir i Marknadsnatta, men nu en månad tidigare än vanligt, allt i förhoppningen av bättre väder, men framför allt tillgång till ett helt annat vägnät i september.

Under Jul- och nyårshelgerna startar vi jakten på 2024, vi ska titta på eventuella regeljusteringar, snacka ihop oss med arrangörerna om 2024 års säsong och prata med partners för att säkra ett starkt prisbord!

Vi vill tacka alla arrangörer och dess funktionärer, alla tävlande och team, partners, publik, följare och alla andra en riktigt God Jul och ett Gott nytt åt, nu gasar vi mot 2024!

Tävlingskalender 2024:
18/5 Violen-Rallyt Flens MS
08/6 Kolsvarundan Kolsva MS
03/8 Kullingstrofén Kullings MS
31/8 Emiltrofén Vimmerby MS
28/9 Marknadsnatta Västra Östergötlands MK


Jeremias Ericsson