Nyheter

UPPDATERAD! VOC Mekonomen Rallys nationella serier för 2024 klara
VinterSerien och den nya helt sommarbaserade SverigeSerien i VOC Mekonomen Rally är nu klara. Det pågår förvisso en dialog om en datumflytt i juni och finns också en viss öppning om en bonustävling i SverigeSerien men det är inget som påverkar helheten. VOC Mekonomen Rally bjuder alltid på riktigt fina serier, 2024 är definitivt inget undantag. Topptävlingar rakt igenom. Väl spridda över landet med ett fokus på landets centrala delar för att minska det totala resandet nu när allt, inte minst resandet, blivit så dyrt. Precis som vanligt kommer vi också att erbjuda det utan konkurrens största prisbordet i en enskild klass - mer om detta och hur det kommer att fördelas på VinterSerie respektive SverigeSerie senare. Detta samtidigt som vi har snälla regler som tillåter att man stryker en tävling i VinterSerien såväl som i SommarSerien. Det ska vara lätt att välja vilken serie man fokuserar om man tävlar i en VOC Rallybil.

VT3 - JÄRBO - 27 JANUARI. Det är mig veterlig första gången för Järbo i VOC Mekonomen Rallys nationella serier, åtminstone under mina nu tretton år som klassansvarig - oj vad tiden går! En jättefin vintertävling på supervägar i snösäkert område. I Järbo kommer vi också att använda vårt regelverks möjlighet att rekognosera och skriva egna noter. Här genomförs reken nämligen på förmiddagen samma dag därför kan vi göra detta utan att drabba ekonomin med extra ledighet och övernattning. Bra träning och dessutom ökad förståelse för den svåra konsten att skriva noter. Vi ser fram emot ett spännande första besök i Järbo.

Kalender SverigeSerien 2024
ST1 - Sommartävling 1: Älmhult 11 maj - Älmhults MK, SSR Sydsvenska Rallyt
ST2 - Sommartävling 2: Vara 25 maj - Vara MK, Varvloppet
ST3 - Sommartävling 3: Nora 8 juni (eller 29 juni) - Nora MK, Noratrofén
ST4 - Sommartävling 4: Laxå 17 augusti - Laxå MK, Laxårallyt
ST5 - Sommartävling 5: Trollhättan 21 september - Trollhättans MK, Västrallyt - FINAL


Ytterligare en tävling kan tillkomma. Detta påverkar dock ej hur många tävlingar som räknas in i varje förares individuella serie.

NOT 1: Tre tävlingar + finalen räknas i slutlig individuell serie dock annorlunda för juniorer, se vidare avdelning REGLER.
NOT 2: Finaltävling räknas således med i varje förares individuella SverigeSerie. Ej start = en nolla räknas.
NOT 3: För djupare info om 2024-års SverigeSerie se presentation på avdelning NYHETER

Kalender VinterSerien 2024
VT1 - Vintertävling 1: Torsby 13 januari, MK Ratten, Finnskogsvalsen DAG (LJUS)
VT2 - Vintertävling 2: Torsby 13 januari, MK Ratten, Finnskogsvalsen KVÄLL (MÖRKER)
VT3 - Vintertävling 3: Järbo 27 januari, Järbo MK, Gestrikekannan
VT4 - Vintertävling 4: Vännäs 9 mars, Vännäs MK, Vännäs Plåt Rallyt VM SPECIAL

NOT 1: Tre tävlingar räknas i slutlig individuell serie, se vidare avdelning REGLER
NOT 2: För djupare info om 2024-års SverigeSerie se presentation på avdelning NYHETER