Nyheter

Sydsvenska Sprintcupen SSSC kommer till Örkelljunga
På lördag arrangeras den tredje deltävlingen i den Sydsvenska Sprintcupen. Cupens vision är att vara en länk mellan distriktstävlingar och SM. Genom sprintcupen skall Södras och Smålands förare uppmuntras att söka upp konkurrensen i SM för att sedan förhoppningsvis ta steget dit och våga sig på en hel SM säsong.

Två, Älmhult och Skillingaryd, av de tre sprintar i regionen som ingår i Grus SM har nu körts och nu kommer turen till SMK Örkelljungas Smedsvängen. För oss som varit aktiva sedan 70-talet är det en tävling som bara ger positiva vibbar. Även denna gång bjuds på vägar av bästa Örkelljungaklass. Fyra utmananade sträckor på sammanlagt 21 kilometer skall köras igenom av de 80-talet startande. Första start kl 11 från Forum i Örkelljunga.

De flesta i startfältet kommer från Södra distriktet men fältet fylls ut med ett antal smålänningar. En av de som kört de första tävlingarna i cupen är Andreas Axelsson/Sofia Johansson, Älmhult. De ligger på andra plats i Nat 2WD och har alla chanser att göra ett ryck i tabellen liksom Joacim Kristiansson/Roger Clausson, Hörby. Johannes Haraldsson/Magnus Lörd, Hässleholm kan också öka på sin poängskörd inför sista deltävlingen i Karlskrona.

I övriga klasser kan Rolf-Arne Nilsson/Felicia Nilsson, Hörby, Rasmus Bengtsson/Torbjörn Ivarssson, Älmhult samt Linus Larsson/Johan Nilsson, Arlöv också bättra på sina placeringar och med det också kvalificera sig för Superfinalen i SSRC i Hovmantorp den 22 oktober.

Välkomna till Örkelljunga nu på lördag den 13 augusti kl 11.00

Följs oss på www.ssrc.se samt fb sydsvenska rallycupen