Nyheter

Rally Italia Sardegna nästa tävling i JWRC för Tom Kristensson
Just ni förbereder sig Tom Kristensson och co-driver Joakim Sjöberg för den tredje deltävlingen i JWRC, Rally Italia Sardegna på Sardinien.

Tävlingen startar på fredag morgon från Alghero, och fram till målgången på söndag eftermiddag skall man ha avverkat 18 specialsträckor på drygt 26 mil, 9 sträckor som körs två gånger vardera, samtliga på grusunderlag. På grund av Corona är tävlingen helt publikfri, och det råder strikta restriktioner för de tävlande och teamen, bl.a. mätning av kroppstemperaturen med jämna mellanrum.

- Sträckorna är som vi förväntat oss, sämre väg på vissa sträckor och bättre på andra, rapporterar Tom från rekognoseringen, eller "reccen" som man säger på fackspråk, och som körs under tisdag och onsdag.

- Det är i stort sett samma sträckor som vi körde förra året här, och vi vet att vägen ser lite annorlunda ut, framför allt på de sämre och lösare sträckorna, när vi kommer efter WRC-bilarna i tävlingen. Det är inte alltid man kan ta det spår man tänkt efter reccen, utan får anpassa sig till hur det ser när vi kommer.

- Fördelen med att tävlingen körs senare på året i år är att det inte är så varmt, just nu är det en behaglig temperatur på drygt 20 grader, och det gör att däcksslitaget blir mindre. Dock kommer det fram en hel del stenar, så det gäller att försöka undvika punkteringar, analyserar Tom

- Jag har en helt annan känsla inför tävlingen i år än förra året, eftersom jag nu vet vad som väntar oss.

- Fokus är att göra allt så bra som möjligt, och ta sträcksegrar. förra året tog vi inte en enda trots att vi blev trea i tävlingen, och eftersom varje sträckseger ger en poäng är det viktigt i poängsammandraget.

- Oturen från Rally Estonia med havererad motor är nu glömd, och vi ser bara framåt, vi vet vad vi kan och vi skall njuta av tävlingen, avslutar Tom från en paus i reccen. Ställningen i JWRC inför tävlingen är att segraren i Rally Estonia, Martins Sesks från Lettland leder på 47 poäng före finnländaren Sami Pajari 39 poäng och Tom på tredje plats med 29 poäng efter sin seger i Rally Sweden. Sesks och Pajari blir de främsta konkurrenterna, men även några italienska hemmaförare vill nog blanda sig i leken om topplatserna.

Samtliga deltagare i JWRC kör identiska bilar, framhjulsdrivna Ford Fiesta Rally 4 från M-Sport.