Nyheter

Tom Kristensson kör den avslutande deltävlingen i Rally SM
Till helgen körs den fjärde och sista tävlingen i årets, något stympade, serie i Rally SM. Det är Sandvikens MK som arrangerar Rally Bilmetro, en endagars publikfri tävling på ca 7 mil specialsträckor.
Just innan anmälan stängdes blev det klart att Tom och Joakim Sjöberg kommer till start med samma Toyota Corolla, som man körde i Hässleholms SM-deltävling, i klassen Trimmat 2WD.

- Jag är oerhört glad över att ännu en gång få chansen att köra Corollan. Vi hade ju lite otur i Hässleholm att vi fick ett transmissionsproblem, men innan dess visade både vi och den nybyggda bilen att vi kunde hänga på den absoluta toppen i klassen och även totalt mot de fyrhjulsdrivna bilarna, säger Tom

- Det är första gången jag tävlar i Sandviken, men verkar vara roliga och fina vägar där, så det ser vi fram emot, och vi kommer att köra precis som vi brukar.

- Dessutom är jag verkligen sugen då det blev en kort tävling i Estland i JWRC senast, och vi behöver mer tävlingstempo innan nästa tävling i JWRC i början av oktober.

Trimmat 2WD är den största klassen med 42 anmälda ekipage. Favorit till klassegern är Patrik Flodin från Ilsbo MK. Patrik har vunnit alla de tre deltävlingar som körts och är redan klar Svensk mästare.

- Vi skall göra vad vi kan för att ge Patrik en match, han är en duktig förare och med VM-rutin, och han vill noga ta storslam och vinna alla deltävlingarna i SM i år, säger Tom med glimten i ögat.

- Men det finns flera andra snabba förare i klassen, så det blir en tuff fight.