Nyheter

Mattias Adielsson har chans på guldmedalj i Rally-SM
På lördag är det dags för årets rally-SM att gå i mål med en tävling i Sandviken. Mattias Adielsson har tillsammans med sin kartläsare Andreas Johansson möjlighet att vinna guld. Just nu ligger de tvåa i serien men allt kommer att avgöras i sista deltävlingen.

- Vi har avgörandet i egna händer, så nu gäller det att allt stämmer till 100% på lördag, säger Mattias Adielsson.

Förutsättningarna är enkla, vid seger och ett bra resultat på powerstagen så är guldet hemma. Rally Bilmetro är lite av ett sprintrally med fyra specialsträckor som tillsammans mäter sex mil.

Under året får deltagarna använda en deltävling som jokertävling där deras poäng multipliceras med 1,5. Adielsson har ännu inte utnyttjat sin joker utan kommer göra det i Rally Bilmetro. På lördag eftermiddag får vi se hur tävlingen slutade när bilarna är i mål vid 15 tiden.

- Det här blir inte lätt, vi måste åka ifrån en dubbel juniorvärldsmästare för att vinna. Allting måste gå vår väg och marginalerna kommer att vara små. Hade vi inte trott på att vi skulle ha någon chans på guldet hade vi stannat hemma, men vi är övertygade att det kommer gå vägen. Vi har en mycket positiv känsla och vägarna i Sandviken kommer att passa oss och bilen perfekt, avslutar Mattias Adielsson.

Poängställning Trimmat 4wd (R5)
1. PG Andersson 67,5p
2. Mattias Adielsson 50p
3. Stig Andervang 48,5p

Deltävlingar Rally SM 2020

1. Rally Vännäs, Vännäs 28-29/2
2. Snapphanerallyt, Hässleholm 15/8
3. East Sweden Rally, Linköping 5/9
4. Rally Bilmetro, Sandviken 19/9

Urban Andersson