Nyheter

Revanschsugen Adielsson går för seger i Linköping
Många hade sett fram mot fighten mellan tungviktarna Mattias Adielsson och PG Andersson i klassen Trimmat 4WD när Rally-SM återstartade i Hässleholm i mitten av augusti. Fighten kom tyvärr av sig redan på första sträckan när Adielsson tappade mycket tid i dammet bakom Andersson, innan Mattias och kartläsaren Andreas Johansson tyvärr tvingades bryta på tävlingens andra sträcka. När Rally-SM nu till helgen fortsätter med East Sweden Rally i Linköping kommer Adielsson ge allt för att åter kliva högt upp på pallen.

- Det är flat out som gäller, säger Adielsson. Vi måste vinna om vi vill ta SM-guld i år. Så det finns inget mellanläge.


Foto: JCrallypics

Tävlingen i Hässleholm avgjordes i strålande sol och 30-gradig värme, vilket gjorde att det var fördel att åka först på vägen. Mattias och Andeas som gick ut som andra bil på vägen bakom PG fick köra i dammet bakom hans bil, och det höll på att gå illa flera gånger i deras försök att hänga med i PG's höga tempo.

- Vi körde nästan med livet som insats ibland. Vi var av vägen tre gånger på första sträckan i Hässleholm. Men prognosen inför helgen sen lovande ut med en del regn i Linköping, och då är det ingen nackdel att gå ut som tvåa på vägen. För då kan vi se PG's spår och vart han bromsat, och försöka bromsa senare, säga Adielsson.

Mattias och Andreas är ett av de mest meriterade ekipagen i Rally-SM med flera SM-guld och internationell meriter, och sporras av att tävla mot en förare som PG med två VM-guld i Junior-VM och erfarenhet från absoluta toppnivå inom VM, men hade gärna sett att flera av de internationellt meriterade Svenskarna kört SM.

- Det gör mycket att en sån som PG är med och höjer tempot. Vi ser ingen omöjlighet att köra fortare än honom. Vi visade att vi kunde göra det när vi vann i Vännäs i vintras och såg fram mot att ge honom en riktig kamp i Hässleholm. Men jag hade gärna sett att kanske 3-4 till med internationell erfarenhet ställt upp och utmanat oss, det hade gjort väldigt mycket. Men det är många andra snabba i klassen och man ska absolut inte räkna bort någon, avslutar Mattias.

Info:
East Sweden Rally i Linköping är deltävling 3 av 4 i Rally-SM 2020. Premiären kördes i Vännäs i 28-29/2 och andra tävlingen i Hässleholm 15/8. Efter Linköping väntar final i Sandviken 19/9.

Sebastian Bourghardt