Nyheter

EM-ledaren Mille Johansson jagar viktiga poäng i Estland
Rallyföraren Mille Johansson från Katrineholm leder Junior-EM i rally efter två raka segrar, senast på hemmaplan i Sverige. När årets fjärde deltävling väntar i Estland är Mille och kartläsaren Johan Grönvall åter på jakt efter viktiga poäng i guldstriden.

- Känslan inför helgen är bra. Det ska bli kul att få komma till Estland och köra där på de snabba vägarna där, vilket jag tror kommer passa oss bra. Vi har en strategi för resten av säsongen som vi kommer följa så mycket vi kan, säger Mille.

Rally Estonia i Tartu är den fjärde av sex deltävlingar i årets Junior-EM i rally, och den tredje och sista på grus.

- Jag tycker att det känns bra att sista tävlingen på grus körs nu, för då slipper man hoppa emellan underlagen mellan tävlingarna. Vilket kan vara ett bekymmer. Då kan man fokusera på ett underlag. Sen är det klart att grus har sin charm, så det blir lite tråkigt att det inte blir någon mer tävling på grus i år. Men vi känner oss bekväma på asfalten, fortsätter Mille.


Foto: FLAT-OUT Media

I Junior-EM, där alla tävlar i tvåhjulsdrivna bilar på däck från Hankook, har Mille och Johan en ledning i mästerskapet på 23 poäng över britten Max McRae med tre tävlingar kvar att köra.

- Vi har en strategi för resten av säsongen som vi kommer följa så mycket vi kan. Vi kommer åka på i ett stadigt tempo utan onödiga risker. Sen vet vi att det är flera lokala förare anmälda och på hemmavägar är de förmodligen snabba, så vi får se hur vi står fartmässigt, men målet är att utöka mästerskapsledningen, säger Mille.

Rally Estonia gör i år comeback i EM efter att ha vart en deltävling i VM de senaste åren. Mille och Johan kommer till start i sin Opel Corsa Rally4 från slovenska teamet IKsport. Totalt är det 13 bilar i Junior-EM på startlinjen i Estland.

- Vi har en riktigt bra känsla, men än är det långt kvar till EM-guldet. Så det blir fullt fokus hela tävlingen. Hoppas vi har flytet med oss denna helg också, avslutar Johan.

Rally Estonia inleds på fredag med shakedown och en publiksträcka i Tartu. På lördag körs nio sträckor med fyra sträckor som avslutar rallyt på söndag.


Sebastian Bourghardt