Nyheter

Mille Johansson blir en del av mästarteamet GN Motorsport och coachas av världsmästare
17-åriga rallytalagen Mille Johansson från Katrineholm kommer 2023 köra för det regerande Svenska Mästarteamet GN Motorsport från Skåne. Teamet, som de senaste tre åren vunnit SM i högsta klassen med den tidigare Juniorvärldsmästaren PG Andersson, kommer hjälpa till med support och drift av rallybilen innan, mellan och under tävlingar. Detta som en del i teamets storsatsning på juniorer.

- Det är otroligt kul att få förtroendet från GN Motorsport att köra för dem. Det är ett team med mycket erfarenhet och bra historik. Framförallt känns det väldigt kul att de väljer att satsa på juniorer. Med GN's erfarenhet och kompetens inom rallysporten så är det ett självklart steg i karriären. Det är ett långvarigt samarbete som precis börjat, och med personerna i teamet så kommer detta bli riktigt bra, berättar Mille.

- Det är kul att få med en junior som Mille i teamet. Mille har en klar målsättningen om vart han vill vara om några år och med våra resurser i teamet så ska vi hjälpa honom nå dit, säger Staffan Andersson från GN Motorsport.


Foto: GN Motorsport

Under 2022 gjorde Mille Johansson, då endast 16 år gammal, internationell debut när han körde det Slovenska mästerskapet för VM-meriterade teamet IKSport Racing i en Ford Fiesta Rally4 tillsammans med kartläsaren Julia Thulin, SMH Hörby. Den bilen återfinns nu hos GN Motorsport där Julia även jobbar som koordinator.

- GN Motorsport är ett stabilt team med en bra framtid. De vill framåt och har många bra personer i organisationen som kan hjälpa och stötta, säger Julia. Det känns kul att samarbeta med Mille, och det är alltid kul att få hjälpa en junior framåt.

Mille blir teamkollega med junioren Adam Grahn, som även han kommer tävla i en Ford Fiesta Rally4. Dessutom presenterade teamet förra veckan att den dubbla Världsmästaren Pontus Tidemand kommer vara en del av GN Motorsport, dels som förare, men även som coach och mentor till juniorerna. Mille och Pontus inledde sitt samarbete under helgen, när Pontus coachade Mille på ett test på snö och is i Östersund.

- Testet gick väldigt bra. Det lite ovant med snö, och framförallt en betydligt starkare bil än vad jag kört tidigare på vinterväg. Pontus åkte med och gav väldigt positiv feedback, och även tips på hur jag kan nyttja däcken på ett bättre sätt. Han tyckte att jag hade lyssnat på de råd han gav och var väldigt imponerad av min körning, vilket var kul att höra. Det är supernyttigt att ha med Pontus i teamet, som vet vad som krävs för att nå framgång, avslutar Mille.

Första tävlingen för Mille och Julia tillsammans med GN Motorsport blir den Finska mästerskapspremiären Arctic Lapland Rally i Rovaniemi, norr om polcirkeln, med start nu på fredag den 13 Januari. Milles internationella rallysatsning för 2023 kommer presenteras längre fram.

Sebastian Bourghardt