Nyheter

Svenska RallyCupen 2022 i mål, pristagarna hyllades i helgen
I lördags firades årets pristagare i Svenska RallyCupen där pokaler, prischeckar, presentkort, t-shirtar och tavlor bytte ägare. Ett 150-tal personer slöt upp på Safiren i Katrineholm under lördagskvällen där det var sedvanlig mat och prisutdelning där årets summerades och de tävlande fick dela på prispotten där våra partners som APEX / Pirelli, Tractive, Racepart Sweden, Mocomp / Hoosier, J-Tech, MotorsportShopen, FkkCancer / Aktivera / Rex Travel och BM-Sport varit med och bidragit!


Foto Crister Nystrand.

Det handlade om sju deltävlingar som avverkats under säsongen där Götenerundan hos Götene MK var först ut i början på maj. Vi fortsatte mot Gästabudstrofén hos SMK Nyköping, Bresontrofén med MK Tierp som arrangör följt av Kullingstrofén hos Kullings MS i början på augusti. Efter semestern fortsatte cupen till Laxårallyt där Laxå MK arrangerade, vidare Finess EMK-Kannan med Eskilstuna MK innan finalen hos Västra Östergötlands MK med Marknadsnatta avslutade säsongen.

Vi tackar tävlande, arrangörer, funktionärer, partners, publik, media - ja allt och alla som varit med och gjort årets säsong till en rallyfest var vi än dragit fram trots att vädret inte alltid varit på vår sida!

Nu blickar vi framåt, mot nästa år. Redan nu vet vi att vi har sex deltävlingar med Götenerundan, Gästabudstrofén, Kullingstrofén, Emiltrofén, EMK-Kannan och Marknadsnatta som ska förgylla rallyåret 2023! Kalendern bra fördelat över säsongen, med flera veckor mellan för att ge utrymme för de tävlande att kunna vara med och tävla!

Under slutklämmen på året ska vi kolla över och spika reglemente, kolla över vad nästa års arrangörer har att erbjuda och förhoppningsvis kommer det fram några nya kul idéer för att fortsätta utvecklingen av vårt koncept!

Jeremias Ericsson