Nyheter

Det hettar till i SverigeSerien efter Eskilstuna
Alla höga förväntningar på tävlingen möttes med råge när VOC Mekonomen Rallys SverigeSerie besökte Finess EMK Kannan. Jättefint organiserat och fantastiska sträckor. Heder åt hela det rutinerade gänget i Eskilstuna. Tävlingen blev som van-ligt tuff och när dammet till slut lagt sig så fick Patrik Fredriksson, Magnus Lindqvist och Linus Flodin kliva högst upp på pallarna i VOC förarklass A, B och C.

Eskilstuna och EMK Kannan tillsammans med SRC har näst intill blivit ett fast inslag i Sveri-geSerien. Och Eskilstuna MK bjuder alltid på lika fina tävlingar på utmanande sörmländska rallyvägar.

- Låt mig börja med att uttrycka hur otroligt imponerad jag är över den här klassen och hur stolt jag är över att få leda den. Vi håller ställningarna hyfsat sett till antal star-tande även om säsongsavslutningen i SverigeSerien som allt utvecklade sig detta spe-ciella år i bakvatten av Coronapandemin blev mycket tajtare tidsmässigt än vad vi önskade oss, helt enkelt för många serietävlingar på kort tid. Men två saker kan vi slå fast med eftertryck efter helgen. VOC dominerar totalt över Grupp F trots den klas-sens friare och dyrare reglemente. Återigen var "mina" VOC åkare ungefär en minut snabbare än motsvarande GrF och det trots en betydligt kortare tävling än senast i Trollhättan. En annan sak vi har slagit fast med lika stort emfas är att SverigeSerien håller sin ställning som klar nummer ett för våra riktigt framgångsrika VOC kombatan-ter. Precis som det brukar vara när vi samkör med andra stora rallyserier så är det SverigeSerie-åkare i toppen av alla förarklasser, konstaterar en stolt klassansvarig Roger Fransson.

Nu har det släppt för Patrik Fredriksson i Elit A

Patrik Fredriksson har genom åren varit killen med massor av stolpe ut. Men nu har det släppt på riktigt. Första segern i Trollhättan följdes direkt av en till i Eskilstuna.

- Det är märkligt men precis detta ser man relativt ofta. Drömgränser slås bara för att sedan passeras mer eller mindre i strömhopp. Och det är bara att ge ett stort grattis till sedan länge kämpande Patrik Fredriksson och CoDriver Per Wiksten som nu defini-tivt brutit igenom barriären. Patrik hade koll på detta redan tidigt i rallyt och trots lite mer safe körning på slutet så plockar han en säker seger.

Hur gick det då bakom Patrik?

- Bakom Patrik så slog sig Andreas Hultström med CoDriver Lisa Jonasson in på en andraplats. Andreas har i år fokus på SRC men det här är ett namn som vi gärna skulle se mycket mer av i SverigeSerien, den serie som vi vet har mest ögon på sig även i internationella kretsar. Stabil körning rakt igenom. Bakom honom ständigt snabba Dennis Askling med Alan Karlsson i högerstolen. Tredje pallplats till Dennis och Alan trots ett lite stökigt rally om rapporterna talar sanning. Lite längre ner på femte plats måste jag också nämna Dennis Persson. Han har situationen i år att ett bröllop i nära kretsen gjorde att han missade Nora. Samtidigt tvingades han bryta i Trollhättan. Här i Eskilstuna talas det om en punktering och jag vet att han så gärna hade haft med sig mer än en femteplats in mot finalen i Örebro om två veckor. Tufft läge. Men långt ifrån avgjort.

Magnus Lindqvist tillbaka högst upp i Elit B

Linkan har en smått fantastisk resultatrad i år, idel segrar och andraplatser.

- Nu kom Magnus Lindqvist med Sara Ridde i högerstolen igen och det med besked. Se-ger och fina poäng även från dagens avslutande PowerStage, om jag inte ser fel i lis-tan så fyra pinnar. Bakom Linkan duon Niklas Berglund och Henrik Pedersen. Här är också en förare vi vill se mer av i VOC´s toppserie. När han visar sig är det alltid med besked. Daniel Jonsson med Emma Hägg vid sin sida in på sista pallplatsen.

Linus Flodin från klarhet till klarhet i Cupklassen

I Cupklassen är det Linus Flodin som hittat det där lilla extra och går från seger till seger.

- Linus Flodin med Tobias Fredriksson imponerade från första till sista meter i Finess EMK Kannan. Loggade med det in ytterligare en kassaskåpssäker seger i den tajta C-klassen med nästan 45 sekunder. Och toppade detta med att ta full pott på dagens PowerStage. Bara att buga och lyfta på kepsen för ett kommande toppnamn i klassen och kanske också i Svenskt Rally i stort. På andra plats för dagen hittar vi Willy Klarén med Martin Stålby vid sin sida. Den här duon hittar vi normalt i SRC men jag tror att deras framtida karriär skulle må bra av att också tänka SverigeSerie, farten har dom. Tobias Petterson Nordwall med Peter Nordwall i CoDriver sitsen hade inte sin starkaste dag den här lördagen i Eskilstuna, måhända ett taktiskt val med sikte på SverigeSe-rien som helhet efter att Noah Grönkvist som är en ev de som Tobias fajtas allra hårdast med i totalen bröt och Jonas Karlsson valde att lämna walk-over och helt fo-kusera på finalen om två veckor. Oavsett detta. Lägg alla dessa namn på minnet. De är den nära framtiden i svenskt rally.

Vi tackar Eskilstuna och hela det rutinerade teamet i Eskilstuna MK för en fantastiskt fin täv-ling. Vi ser redan fram emot nästa år. Nu återstår bara den som alltid lika spännande finalen av årets SverigeSerie i Örebro redan 1 oktober. Raffinerat. Välkomna!

Roger Fransson