Nyheter

Ett motigt Västrally för Mattias Adielsson
Rally-SM och Västrallyt i Trollhättan slutade med en bruten tävling för Mattias Adielsson och Maja Bengtsson. Efter den sjunde specialsträckan gav hjulupphängningen upp på deras M-Sport supportade Ford Fiesta Rally2 och det fanns inga möjligheter att reparera.

- Hela den här tävlingen har varit motig för oss. Direkt på den andra specialsträckan fick vi punktering och var tvungna att stanna och byta hjul. Vi tappade där tre minuter så dagen var förstörd, när vi sedan fick en till punktering på nästföljande sträcka går ju även luften ur oss. Vi tog oss till servicen där vi kunde se över bilen och få på fyra däck med luft i. Sedan tog det slut på den sjunde specialsträckan när vi gled ut lite i en sväng och slog i något med framhjulet, vi försökte att ta oss till service men det gick inte så vi fick bryta, säger en besviken Mattias Adielsson.

- Den här SM-säsongen har gått lite upp och ner. Vi har dock visat att när allt fungerar har vi farten för att vara med i toppen och slås om segrarna. Segern i Fagersta och några sträckor i Rally Arvika är det som vi tar med oss från det här året och bygger vidare på. Ett stort tack till alla som finns runt den här satsningen ni är helt fantastiska och utan er skulle jag aldrig orka fortsätta på den här nivån, avslutar Mattias Adielsson.

Urban Andersson