Nyheter

Nu kör vi så det ryker. Klart för premiär i full SverigeSerie
Nu kör vi så det ryker. Klart för premiär i full SverigeSerie även Coronapräglande 2021.

Allt vad rally heter har legat nere till följd av den eländiga Corona pandemin. Alla andra stora cuper har valt att helt ställa in även 2021 med undantag av SM som kunnat köra på elitidrottsundantag som funnits hela tiden som farsoten härjat. Men VOC Mekonomen Rally ställer inte in. Klassledningen valde taktiskt att tålmodigt vänta ut förändringar i restriktioner. Tog jobbet att planera, planerade om, ändra och planera om igen. Nu får klassen betalt. Med start i helgen med Violenrallyt så kommer klassen att kunna genomföra en tajt men väldigt fin och sedvanligt stentuff SverigeSerie även 2021.

Årets serie är tajt tidsmässigt.

-Så är det. Hela SverigeSerien som i år avgörs i fem deltävlingar sker på drygt två månader. Det är förstås tufft men är det några förare och några bilar som klarar det så är det VOC Mekonomen Rally, säger klassansvarig Roger Fransson.

Säsongen börjar som nämnts med Violenrallyt i Flen 31 juli ett relativt kort men intensivt rally på erkänt fina vägar. Fortsätter med Kil tillsammans med SM 14 augusti. Här är det ett långt rally på vägar som kommer att vara magiska. Näst på tur står Eskilstuna 11 september. Både Kil och Eskilstuna är gamla bekantingar för VOC-gänget. Eskilstuna är alltid fina arrangemang med luriga och utmanande vägar. Därefter fyller Laxå på schemat 25 september. Ett fint rally som det var några år sedan VOC besökte senast med sin SverigeSerie. Återstår seden en final i klang och jubel stil och den sker som etablerat sedan många år tillbaka i Örebro, i år den 2 oktober.

- Jag är så stolt och glad att vi har fått ihop en så fin serie även ett år så präglat av Corona som detta.

Men hur går det i Flen då?

- Jag brukar ha bra utdelning på mina tips men att tippa efter ett så långt påtvingat uppehåll som detta är verkligen inte lätt, ändå ska jag försöka hålla mig undan från helgarderingar. I högsta Elitklass så tror jag att regerande mästare Kristoffer Karlsson blir svårstoppad. Kristoffer är en fantastisk rallyförare oavsett vad han sitter i för bil och den stabilitet som han arbetat upp på senare år är imponerande. Jag tror han vinner trots att Patrik Fredriksson, Emil Andersson med flera absolut vill annat och är fullt kompetenta att bevisa att jag tippade fel.

- I Elit B drar jag ett oväntat kort. Jag tror att det blir uppklassade Robin Bäckström som drar det längsta strået. Magnus Lindkvist är en svår konkurrent och Magnus Westman har visat fantastik form i diverse sprintar. Men jag tror ändå att det blir den glade Falköpingssonen Robin som trots sämre startnummer till följd av uppklassningen tar hem klassen.

- Om det generellt är svårt att tippa efter ett långt uppehåll så är Cupklassen närmast att anse som otippbar. Väldigt mycket kan ha hänt under den långa tiden utan organiserat rally. Trots det så tror jag att toppseedade Tobias Petterson Nordwall är en lågoddsare. Ska jag försöka att utkristallisera någon ur jättegruppens utmanare till detta så säger magkänslan Daniel Jonsson från Ilsbo.

Det kommer att blir en fin återstart om än publikfri i Flen på lördag. Nu startar racet mot att kora SverigeSerie mästare 2021 i oktober. Manegen är krattad. Håll i hatten, nu kör vi!

Roger Franssondtbe c xzfdzf cv