Nyheter

Sju deltävlingar 2022, så körs Svenska RallyCupen!
Tredje gången gillt, både 2020 och 2021 års säsonger av Svenska RallyCupen har fått ställas in, nu laddar vi om igen och kör för full säsong 2022.

En nionde säsong och den ska köras med sju deltävlingar med erfarna arrangörer och populära tävlingar. Åter blir Götenerundan premiär och vi startar redan i början på maj, allt för att få en bra spridning i kalendern och underlätta för de tävlande.

Vi fortsätter till Nyköping med Gästabudstrofén i slutet av maj. Den 18:e juni är vi tillbaka på Tierp Arena för deltävling hos ett gäng samverkande klubbar, precis som 2019 är det HQ på Tierp Arena där man på fredagen jobbar för jippo på arenan, för tävlingen väntar skogssträckor i Roslagen under lördagen.

Den 6:e augusti körs Kullingstrofén, en riktig sommarklassiker i semestertid. Laxå MK återkom till säsongen 2020 men har inte kunnat köra någon deltävling för cupen ännu, nästa år har klubben 75-års jubileum då de kör deltävling 27:e augusti.

EMK Kannan hos Eskilstuna MK är en annan klassiker i cupen, som övriga arrangörer plockar de alltid fram de bästa vägarna i området när cupen är på besök. Final precis som tidigare i slutet av oktober hos Västra Östergötlands MK och anrika Marknadsnatta!

Vid sidan om kalendern arbetar vi för att säkra upp flera andra delarna runt cupen, precis som tidigare ska de tävlande mötas av ett bra prisbord vid årets slut, vi siktar på runt 250´000kr. Vi arbetar också för att få en fortsättning med de populära WebTV magasinen för att skapa en fortsatt hög status och bra stämning för tävlande, publik och arrangörer.

Svenska RallyCupen 2022:
07/5: Götenerundan, Götene MK.
28/5: Gästabudstrofén, SMK Nyköping.
18/6: Bresontrofén, Rasbo MK.
06/8: Kullingstrofén, Kullings MS.
27/8: Laxå Rallyt, Laxå MK.
17/9: EMK Kannan, Eskilstuna MK.
29/10: Marknadsnatta, Västra Östergötlands MK.

Jeremias Ericsson