Nyheter

Jari Saarinen's sjunde Marknadsnatta
JARIS SJUNDE MARKNADSNATTA

Favoriten i Västra Östergötlands Msk Marknadsnatta Mjölbyföraren Jari Saarinen tillsammans med Jörgen Fornander åkte hem tävlingen med 13.2 sekunder.
De visade direkt genom att sätta upp ett högt tempo direkt. Hela 3.5 på den korta Tyrsbosträckan före Stig Andervang sedan utökade Jari på de tre kvarvarande sträckorna till att det Blev 13.2sekunder före Andervang som hade Östgöten Robin Eriksson i höger stolen .Dessa två Skodaåkare var suveräna i tävlingen. Trea blev Stenungsunds Mattias Olsson.

I A 2wd klassen var det mycket jämnt för inom en minuts marginal kom 18 förare in. En som satte upp rasande tempo direkt var Vimmerbys Victor Karlsson. Första sträckan var han tio före slutliga tvåan I klassen Emil Karlsson Hällefors Det var tur att han öppnade Elektrikerna Marknadsnatta för på slutet av tredje sträckan o hela sista SS en hade Victor värmebekymmer. Det var en nervös väntan på konkurrenterna vid målet på Hultekil. Han kunde till slut pusta ut för Emils tid räckte inte till utan blev tvåa strax före Eskilstunas Robert Andersson Mjölbys Daniel Wall var nöjd med sin fjärdeplats han hade fjolårssegraren Christoffer Haglund bakom sig.

Var det tät bland A förarna så var kampen i B 2wd. Den kampen stod Varas Viktor Johansson o hemma- målaren Emil Johansson. På de tre Inledande skiljde det inte mer än en sekund. På avslutande Hultekils sträckan gjorde ett ryck som gav klar seger med nästan fem sekunder.

I Appendix K- 75 klassen fick motor- drömfabriken Annie Seel en ordentlig åktur av Stefan Helin. De vann före Janne Westlund. De lite nyare i App. K - 81 tog oldtimern Janne Blom Finspångs Ms före den betydligt yngre Adrian Ring Linköping.

I ungdomsklassen kom det hela 15 stycken till start och det verkar som det som Suzuki är en bra för i Natta blev dubbelseger genom Liiam Berg o Gustav Hartzell som var före alla Volvoåkare. På tal om Volvo så tog Åtvidabergsföraren Lukas Lindgren ytterligare en seger i Volvo .org. elit

Av 180 talet startande bröt bara 20 Förare tävlingen.