Nyheter

Midnattssolsrallyt på Gelleråsen
Racerbanan Gelleråsen utanför Karlskoga blir start- och målplats för Midnattssolsrallyt 2021. Ett av Europas största historiska rallyn är därmed tillbaka på historisk mark.

Redan nu är det mesta klart inför Midnattssolsrallyt 2021, och Gelleråsen Arena strax norr om Karlskoga blir tävlingens start- och målplats, tillika serviceplats.

- Vi brinner för motorsport och därför är vi stolta och glada över att Midnattssolsrallyt har valt Gelleråsen både 2021 och 2022. Vi ska göra allt vi kan för att tävlingen ska bli en succé, lovar Richard Göransson, Gelleråsen Arena.

Det finns en historisk koppling mellan Midnattssolsrallyt och Gelleråsen. Under i stort sett varje Midnattssolsrally mellan åren 1955 och 1964 kördes varvlopp på banan.

- Varvloppen är något som vi tagit fasta på, och under tävlingen har vi planerat in moderna motsvarigheter i form av Super Special Stages på Gelleråsen Arena, både under onsdagen och fredagen, berättar Per Carlsson, Midnattssolsrallyt.

I det andra Midnattssolsrallyt som kördes, 1951, var tävlingens första specialsträcka den numera klassiska Stadrasträckan norr om Gelleråsen. Men innan dess hade ekipagen gemensam start i Karlskoga.

- Midnattssolsrallyt är en klassisk tävling och jag tycker att det är fantastiskt att den är tillbaka på klassisk mark. Enligt mig är tävlingen en av de bästa i hela Europa i sin genre, både sportsligt och publikmässigt, säger Tony Ring, kommunstyrelsens ordförande i Karlskoga, Han är mest känd som racerförare men har även kört Midnattssolsrallyt sex gånger.

Själva tävlingen pågår likt tidigare år mellan onsdag och lördag, 7-10 juli för att vara exakt, och är uppdelad i tre etapper med nattuppehåll.

- Vi har kunnat använda stora delar av arbetet vi lade ner inför 2020 års rally. Det gör att vi ligger långt fram både i planering och genomförande, inte minst tack vare ett stort engagemang från klubbar och tävlande, avslutar Philip von Mecklenburg från arrangörsklubben KAK.