Nyheter

Silvermedalj i Rally-SM för Mattias Adielsson
Med en andra plats i den sista deltävlingen säkrade Mattias Adielsson och kartläsaren Andreas Johansson en silvermedalj i årets Rally-SM.

- Vi är mycket nöjda med vår insats idag. Vi har gjort allt vi kunnat men det räckte inte riktigt till, säger Mattias Adielsson.

Årets säsong har till stor del påverkats av Corona-pandemin och Rally-SM har varit tvungna att ställa in två deltävlingar. Rally Bilmetro i Sandviken avslutade årets serie som började i Vännäs under vintern. I Vännäs vann Adielsson och när serien kunde starta upp i augusti igen så blev det tyvärr en bruten tävling. De två sista deltävlingarna i Linköping och Sandviken har inneburit andraplatser i tävlingarna.

- Jag är överlag nöjd med säsongen. Vi har fått åka tävlingar och arrangörerna har gjort ett jättejobb under de förutsättningar som råder. Det var kul att börja året med en seger i Vännäs, alltid extra roligt att köra bra vinter-tävlingar. Lite trist att vi fick bryta med tekniska bekymmer i Hässleholm men det är ju spelets regler att det kan hända. Avslutningen med Linköping och Sandviken har varit bra, vi har varit med och krigat om segrarna och visat att vi är att räkna med. Andreas och jag vill passa på att tacka alla som hjälpt till under året, utan er hade vi inte stått här som silvermedaljörer i dag. Vi hoppas att ni känner att ni är delaktiga i framgångarna, avslutar Mattias Adielsson.

Resultat Rally Bilmetro
1. PG Andersson - Årjängs MK, Ford 29.57,0
2. Mattias Adielsson - Göteborgs MF - Skoda +13,7s
3. Thomas Thunström - Ludvika MS - Skoda +37,0s

Slutresultat i Rally-SM 2020
1 - PG Andersson 102,5 poäng
2 - Mattias Adielsson 87 poäng

Urban Andersson