Nyheter

Tom Kristensson på en andra plats i SM-avslutningen
Det blev en andra plats i klassen Trimmat 2WD i den avslutande SM tävlingen i Sandviken för Tom och Joakim Sjöberg. Man rådde inte på årets suverän Patrik Flodin från Ilsbo som vann med drygt 24 sekunder, och som därmed vann alla fyra deltävlingarna och blev svensk mästare i sin Volvo 940.

Den redan på grund av Corona nerkortade tävlingen blev ännu kortare, då man tvingades att stryka sista sträckan.

Tävlingen fick en viss kritik för de snabba vägarna, något som Tom håller med om

- Sträckorna var inte som jag tänkt mej, mycket snabbare än jag trodde, jag hade nog förväntat mej att de skulle vara mer tekniska. Det blir helt annorlunda i nästa tävling i JWRC på Sardinien, men all körning är bra träning, säger Tom.

På de första sträckorna var Tom inte nöjd med inställningen på stötdämparna eftersom de är av en annan typ på Corollan än han är van vid från VM-bilen.

- I serviceuppehållet fick vi hjälp med inställningarna, så på sträckan efter blev det mycket bättre och känslan kom tillbaka i körningen, vi lyckades vinna sträckan, och det tar vi med oss. Tyvärr ströks sedan nästa, som även var den sista sträckan i tävlingen.

- Det har varit trevligt att fått möjligheten att köra ett par i SM-tävlingar under detta lite märkliga år, och ett stort tack till Leif Karlsson för att han lånat ut sin bil. Jag hoppas att vi kan göra några inhopp i SM även nästa år, men nu är det full fokus på de två återstående tävlingarna i JWRC, avslutar Tom

Nästa tävling för Tom och Joakim är i JWRC och Rally Italia Sardegna på Sardinien den 8-11 oktober.