Nyheter

Återstart i JWRC för Tom Kristensson och Joakim Sjöberg i helgen i Rally Estonia.
Efter ett uppehåll ända sedan Rally Sweden i februari på grund av Corona, är det i helgen äntligen återstart i JWRC för Tom och Joakim i den nyinsatta tävlingen Rally Estonia i Estland. För WRC blir det den fjärde deltävlingen i årets mästerskap, där det avkortade Rally Mexico i mars, innan Corona slog till med full kraft.

Tävlingens huvudort är Tartu i sydöstra Estland och börjar med en kort sträcka på dryga kilometern intill serviceplatsen på fredagskvällen, och sedan skall man avverka totalt 17 sträckor på samanlagt drygt 230 km, under lördagen och söndagen i området Otepää, samtliga på grus.

I JWRC är det 12 anmälda ekipage, och alla kommer att köra med den uppdaterade Ford Fiesta Rally4 från M-Sport.

- Jag har inte känt på bilen ännu, det blir först på shakedown på fredag morgon, men uppdateringarna har gjort den bl.a. lite starkare, och jag tror inte att det blir något problem att komma underfund med hur de fungerar, säger Tom.

Tävlingen är omgärdad av strikta Corona regler, bl. a. krävdes det ett godkänt test i Sverige före avresan och ytterligare ett godkänt test inom 12 timmar när Tom och Joakim kom till Estland plus en del annan pappersexercis-

- Vi åkte hit redan i slutet på förra veckan för att vara på den säkra sidan, men testerna och allt annat gick bra, säger Tom.

- Tuffa utmanande sträckor med skiftande karaktär med en hel del lyft, men samtidigt fantastiska, rapporterar Tom efter den avslutade rekognoseringen på torsdagsmiddagen.

- Det har kommit en del kraftiga regnskurar nu på förmiddagen, så det lär inte damma i alla fall och det kommer att bli ett drömrally säger Tom entusiastiskt

Som ledare mästerskapet kommer Tom att jagas hårt av främst Matins Sesks från grannlandet Lettland, och två i mästerskapet, och snabbe hemmaföraren Ken Torn. Det andra svenska ekipaget Pontus Lönnström och Stefan Gustavsson kommer säkert även köra för seger, man hade ett fint genrep i SM-tävlingen snapphanerallyt för någon vecka sedan

- Vi kommer att satsa på att vara fortsatta ledare efter tävlingen, men det blir hårt, avslutar Tom.