Nyheter

Mattias Adielsson går för seger i East Sweden Rally
När det nu är dags för den tredje deltävlingen i Rally-SM behöver Mattias Adielsson en seger för att inte tappa bort guldchansen. I Linköping kommer på lördag East Sweden Rally att avgöras. Åter en tävling som måste hållas publikfri på grund av myndigheternas beslut.

- Vi är mycket revanschsugna efter fadäsen med växellådan i Hässleholm. Ska vi ha chans på årets guld så är det seger som måste till i Linköping. Jag tror vi har mycket bra förutsättningar för ett toppresultat, säger Mattias Adielsson.

Alla arrangörer har numera fått anpassa sig till det läge som råder i Sverige. East Sweden Rally har ställt om sin tävling till ett publikfritt evenemang, trots att publiken finns utspridda på ett mycket stort område. Tävlingen avgörs på sju specialsträckor som tillsammans mäter 10 mil. Starten sker på lördag morgon och vid klockan 15 ska första bilen vara i mål.

- Jag har alltid trivts i Linköping och med East Sweden Rally. Vi har fått till några riktigt bra tävlingar här genom åren och vi kommer med ett stort självförtroende. Vägkaraktären är skiftande och de brukar ha specialsträckorna i olika områden med olika karaktär, men oavsett var de lagt tävlingen känner jag att det kommer att passa oss. Det är tråkigt att inte publik ännu tillåts men vi får alla hjälpas åt för att hindra smittan. Jag hoppas att all publik stannar hemma så att tävlingen kan genomföras som det är tänkt. Andreas och jag fajtas för segern och vi alla rallyfans fajtas mot smittan, avslutar Mattias Adielsson.

Deltävlingar Rally SM 2020
1. Rally Vännäs, Vännäs. 28-29/2
2. Snapphanerallyt, Hässleholm. 15/8
3. East Sweden Rally, Linköping. 5/9
4. Rally Bilmetro, Sandviken. 19/9


Urban Andersson