Nyheter

Tom Kristensson fick bryta Snapphanerallyt efter en stark inledning
Efter det att kopplingen gett upp på den fjärde av de sex specialsträckorna i Hässleholms MK:s SM-deltävling, Snapphanerallyt, fick Tom med co-driver Joakim Sjöberg kasta in handduken.

Fram till dess hade paret verkligen visat framfötterna i den lånade Toyota Corollan, och låg 12 sek efter segraren i klassen trimmat 2 WD, Patrik Flodin från Ilsbo MK. Flodin vann till slut klassen med dryga minuten, och blev även tvåa totalt efter segraren, VM-meriterade PG Andersson, i en 4-hjuls driven Ford Fiesta i R5-klassen, och före ett helt koppel R5-åkare.

Tävlingen kördes publikfri och i 30-gradig värme, men det var inte något som bekymrade Tom

- Förra året när vi körde JWRC på Sardinien var det över 40 grader, så det var inte något problem, dessutom gillar jag värme, säger Tom

- För övrigt fungerade bilen fantastiskt bra för att vara helt nybyggd och aldrig körts i tävling, jag är otroligt tacksam till Leif Karlsson för att vi fick låna den, och även till alla andra som gjorde det möjligt för oss att kunna köra tävlingen.

- Jag tror inte jag rått på Flodin även om bilen hållit hela vägen, han är en erfaren och skicklig förare, men jag skulle gett honom en match i alla fall, fortsätter Tom.

- Målet var ju att få mil i en bil i tävlingstempo och att jag och Joakim skulle komma in i rutinerna igen, inför fortsättningen av JWRC, och det fick vi, så jag är helt nöjd.

- Nu är det förberedelse och uppladdning för nästa tävling i JWRC i Estland i början av september som gäller.

- De praktiska förberedelserna kräver mer arbete än vanligt för att uppfylla de krav, som de estländska myndigheterna och arrangörerna ställer på grund av Corona pandemin, men det löser sig, avslutar Tom