Nyheter

Tom Kristensson genrepar i SM-tävlingen Snapphanerallyt inför återstarten av JWRC.
Junior-VM i rally, JRWC, återstartar med Rally Estonia i Estland i början av september, och som förberedelse kommer Tom och co-driver Joakim Sjöberg att köra SM-deltävlingen Snapphanerallyt i Hässleholm i helgen.

Snapphanerallyt är den andra deltävlingen i årets Rally-SM och den första på grus. Tävlingen körs som en endagarstävling på lördag och omfattar ca 10 mil specialsträckor. Efter beslut från myndigheterna så sent som på torsdagen, är hela tävlingen helt publikfri p.g.a. Corona pandemin Arrangören, Hässleholms MK, uppmanar därför all publik att vara lojala mot beslutet och inte komma till tävlingen eller ge sig ut i skogen, utan i stället följa den via webben och Rallyradion på SBF play

Toms klass, Trimmat 2WD, är den största klassen med 49 anmälda, och med ett antal starka motståndare, bl.a. Jonas Kruse, meriterad och känd från SVT:s sändningar från Rally-VM, Patrik Flodin och hemmaföraren Johan Gren.

Paret skall köra med en helt nybyggd Toyota Corolla i klassen Trimmat 2WD. Bilen, som är helt nybyggd, får de låna av smålänningen Leif Karlsson, som även är den som byggt den. Tanken från början var att Tom skulle hjälpa till att utveckla bilen.

- Leif kom då med förslaget om vi kunde köra Snapphanerallyt, och vi kom överens om en plan, så nu blir det så. Jag har inte kört tävling sen Rally Sweden i vintras så det kom lägligt som ett genrep inför Rally Estonia, säger Tom

- Vi gjorde en test för någon vecka sedan, för att se att allting fungerade. Visst finns det saker att göra med bilen, men för att aldrig ha körts i tävling fungerade allt väldigt bra.

- Vi behöver köra rallybil igen för att hitta tillbaka till rutinerna och få så mycket mil i kroppen som möjligt. Att vi sen sitter i en mycket potent bil och med de rätt förutsättningarna känns otroligt bra.

Som alltid när jag startar i en tävling är målet att vinna, även om vi inte kör med kniven på strupen här. Men vi får inte glömma att även ha kul, avslutar Tom.