Nyheter

EC Snapphanerallyt genomförs publikfritt
EC Snapphanerallyt kör på lördag den första deltävlingen i Rally-SM efter pandemins utbrott i mars. Säkerheten för alla inblandade har alltid vart högsta prioritet för Hässleholms Motorklubb, som tillsammans med förbundet och aktuella myndigheter utformat en plan för att på ett säkert sätt kunna genomföra tävlingen med flera åtgärder, restriktioner och säkerhetsprotokoll.

Med allas säkerhet i åtanke och med gällande regelverk tvingas nu Hässleholms Motorklubb meddela att EC Snapphanerallyt kommer tvingas genomföras helt publikfritt. Klubben har kämpat länge för att kunna genomföra tävlingen med viss publik. Man har följt utvecklingen och sett problemen i situationen och tvingas därför ta det tråkiga beslutet att genomföra tävlingen helt publikfritt.

- Det är med tungt hjärta vi ber alla rallyfans att stanna hemma den här helgen. Vi hoppas och tror att alla ska respektera detta och med sportens bästa i åtanke följa rallyt hemifrån, säger säkerhetschef Anders Åberg.

Alla möjliga tillfartsvägar kommer vara avstängda samt ha omfattande bevakning av vakter, och alla obehöriga kommer avvisas från platsen.

- Det ligger nu i alla rallyfans händer att hörsamma och följa publikförbudet. Om någon mot förmodan skulle försöka ta sig in på sträckorna kommer det leda till att sträckor eller hela tävlingen blåses av. Därför är det av yttersta vikt att alla följer rallyt hemifrån och absolut inte tar sig ut i skogen under några omständigheter, säger tävlingsledare CG Wilke.

Att följa rallyt hemifrån kommer att vara enkelt och smidigt under helgen genom Rally Live som sänder Rallyradio med förarkommentarer, resultat och analyser från samtliga sträckor med start 09.00 på lördag på rallyradion.se. Resultaten levereras i realtid via Resultatservice hemsida och app, resultatservice.se.

Sebastian Bourghardt
Nationell Presschef Rally-SM