Nyheter

SommarSerien 2020 inställd.
MK Team Westom med Rally Edane har valt att flytta till hösten. Och vi väljer att ställa in även SommarSerien 2020.

Rally Edane har i Coronatid valt att flytta sin tävling till i höst, till 26 september närmare bestämt. Vi siktar på att följa med och har uppdaterat vår kalender för SverigeSerien i enlighet med detta (se avdelning TÄVLINGAR på www.vocmekomenrally.com).

Den här konstiga säsongen så väljer vi också att ställa in även årets SommarSerie som vi redan gjort med VinterSerien och samlar de tävlingar vi möjligen kan genomföra till SverigeSerien istället. I praktiken innebär det att Nora 22 augusti uppgraderas till att vara SverigeSerie. Det innebär också att vinnare av SommarSerien 2019 som har halv startavgift i SommarSerien 2020 får sin vinstbonus under 2021 istället.

- Om alla hösttävlingar går i lås så får vi ändå till en schysst och rättvis SverigeSerie. Men, det är min farhåga att vi inte har sett slutet på Coronaeländet i augusti heller och att antalet inställda tävlingar inte stannar med vad vi ser nu. Kanske är hela den här säsongen spolierad? Det är bara att avvakta och se och ta beslut allt eftersom. Jag håller det inte heller för otroligt att vi som kör nationella arrangemang, dvs som flyttar människor från hela landet till en och samma plats under ett par dagar för att sedan åka hem igen över hela landet, också är den typ av arrangemang som får OK att återgå till normalt sist av alla. Rimligt att anta är att när restriktionerna till slut börjar minska så kommer det först att gälla lokala och möjligen regionala arrangemang, säger klassansvarig Roger Fransson

En annan aspekt som vi i just rally måste tänka extra på är att många av tävlingarnas funktionärer är till åren komna och många tillhör den värsta riskgruppen. Därför ska inte vi bända på regler utan vi ska istället följa såväl regler som hårda och mjuka rekommendationer till punkt och pricka.

Vi fortsätter att uppdatera nyheten/notisen om Corona och Rally under vinjetten NOTISER på vår hemsida löpande så snart något viktigt nytt finns att förmedla i frågan.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger