Nyheter

EKS & Svenska RallyCupen skapar Juniorsatsning - EKS Junior Cup
Nu skapas en juniorsatsning för de unga förare/team som vill satsa mot internationellt tävlande och en möjlig karriär att komma vidare i sitt tävlande. Därför går EKS med Mattias Ekström tillsammans med Svenska RallyCupen och dess arrangörer in i ett nytt projekt.

- Jag tycker noter och notskrivning är jätteviktigt för dom som skall göra internationell karriär, därför har jag försökt få igång det här projektet, säger Mattias.

Det blir en Inbjudningsklass vid varje deltävling i Svenska RallyCupen där 10 tävlande och team ges möjlighet till rekognosering och att skriva egna noter. Max ålder på föraren blir 23 år, och endast 2wd-bilar, 2wd samt GrE, F, N & VOC.

EKS går in med en prispott på 10´000kr till denna klass och där Svenska RallyCupen skjuter till ytterligare 5000kr. Vi tittar även på att bjuda in några team till EKS bas i Fagersta till ett event.

- Det här blir lite som att bjuda tillbaka till Svensk bilsport & rally, att vi på ett enkelt sätt ger lite förutsättningar till juniorteam att förbereda sig för vidare steg i karriären, hälsar Mattias.

- Vi fick en fråga och fundering från EKS och Mattias i höstas om det skulle vara genomförbart vid våra cuptävlingar i Svenska RallyCupen, berättar Crister Nystrand som är del i cup organisationen för Svenska RallyCupen och fortsätter.

- Vi tog upp frågan vid vårt arrangörsmöte och resonerade ihop oss och alla ställde sig positiva till att det var genomförbart, vilket vi nu planerar ihop med våra arrangörer.

Resultatet av diskussionerna blev att det kommer finnas en Inbjudningsklass vid varje deltävling i Svenska RallyCupen 2020 - EKS Junior Cup, där max 10 bilar ges möjlighet att skriva egna noter. Förutsättningarna för rekognosering kan se lite olika ut vid respektive deltävling då det är viktigt att varje arrangör ges möjlighet att hantera det utifrån sina lokala förutsättningar.

En föranmälan till EKS Junior Cup om att man avser att åka hela cupen ger företräde vid eventuell gallring.

Redan nu kan intresserade skicka in en föranmälan om deltagande till EKS Junior Cup, detta görs till mailadressen junior@svenskarallycupen.se. Uppge namn, ålder samt bil & klass du tävlar i.

EKS / Mattias Ekström
SRC / Svenska RallyCupen