Nyheter

Victor och Victor i Rally Vännäs - Rally SM
Årets SM-premiär, Rally Vännäs, bjöd på fantastiska vintervägar.

För Victor Hansen och Victor Johansson började tävlingen på bästa tänkbara sätt och i uppehållet efter de två första sträckorna som kördes inne i Vännäs var man i ledningen.

På lördagsmorgonens första sträcka blev det dock ett rejält tidstapp då man tappade bakvagnen över ett mindre krön och efter att åkt på tvären ett tag skar framändan in och fastnade i snövallen.

Här försvann alla chanser till en placering i toppen. Efter detta jobbade de in sig i tävlingen och siktade på att försöka knipa någon poäng på "Power stage" där man delar ut extra poäng.
Detta lyckades där man körde in på 3:e plats och fick 3 extra poäng. Till slut blev det en 8:e plats i klassen.

För Team Nybe blev det en problematisk start på säsongen då även teamkompisarna Jonas åkesson/Martin Holmdahl och Simon Karlsson/Tobias Steen råkade ut för problem.
För Jonas och Martin brast en länkarm när man passerade en järnvägsövergång och fick sedan maxtid på två sträckor innan man kunde fixa bilen och återuppta tävlingen.
Simon och Tobias som startade minuten bakom Jonas och Martin blev hindrade och kunde inte passera så här försvann även deras chans till en framskjuten placering.

Rally Vännäs

Tävlingen ingick i Rally-SM och Junior-SM.
Tävlingens längd var 375 km, varav 104 km fördelat på 10 specialsträckor.
82 startande (varav 14 i Victors klass), 58 i mål.