Nyheter

Mattias Adielsson mästerlig i Rally Vännäs
Mattias Adielsson och kartläsaren Andreas Johansson ledde Rally Vännäs från start till mål och skrev segermarginalen till hela 40 sekunder. Rally Vännäs var den första deltävlingen i 2020 års Rally-SM.

- Vi har verkligen presterat på topp hela helgen. Det här känns så skönt. Allt har varit perfekt noterna, bilen, däcken ja hela teamet är helt fantastiskt, jublar Mattias Adielsson.

Segern i Rally Vännäs såg utifrån ganska enkel ut, men både Mattias och Andreas har varit tvungna att prestera sitt ytterst för att kunna hålla konkurenterna bakom sig. Tuffa vägar och snöfall i stort sätt hela dagen gjorde de 11 specialsträckorna utmanande.

- Det har verkligen inte varit så lätt som det kanske sett ut, vi har verkligen laddat hela dagen. Det har kostat både framskärm och bakspoiler, men marginalerna har varit med oss. Känslan i bilen har varit enorm, vi har känt oss oövervinnliga. All rutin från Rally-EM börjar betala sig nu, vi har roligt och kan åka på en hög nivå en hel tävling. Andreas och jag är så tacksamma för alla som hjälper oss på något sätt, ni är ovärdeliga. Nu laddar vi för SM-veckan i mars, avslutar Mattias Adielsson

Totalt Rally Vännäs
1, Mattias Adielsson Göteborgs MF
2, Mattias Ekström Finnskoga MK +40,7
3, Thomas Tunström Ludvika MS +1.47,8