Nyheter

Rekordstartfält i asfaltpremiären Bilmånsson Hörby Rallysprint.
När anmälan stängde till SMK Hörbys traditionsenliga öppningstävling i RS-DM/Asfaltcup i år med nytt namn Bilmånsson Hörby Rallysprint, var det med rekordmånga förare anmälda. Nya tävlingsledaren Linn Wingren kommer nu på söndag den 14 april att släppa i väg nästan 90 ekipage på Industriområdet i Hörby.

- Jättekul att så många ville komma och köra hos oss, konstaterar Linn.

- Vi är 20 bilar mer än i fjol och det är helt klart att omdömet från dom som körde då, att tävlingen var kul har burit frukt och gjort att ännu fler ville åka i år!

Bilmånsson Hörby Rallysprint körs helt och hållet på det norra industriområdet inte långt från Hörbycentrum. Här bjuds på tre heat där varje ekipage kör tre varv vardera.

- Dessutom släpper vi ut flera bilar samtidigt så det blir aldrig tråkigt för publiken, berättar Linn.

- Mitt på banan vid Räddningstjänsten har vi dessutom olika publikaktiviteter plus korvgrillning och precis som i fjol en speaker som ger all nödvändig information.

Nu är det inte bara ett stort startfält det är dessutom mer namnkunnigt än någonsin. Speciellt gläder sig Linn åt att fjolårsvinnaren från Hedemora, Mats Myrsell med landets hårigaste rallybil en Porsche 997GT3 Rally kommer på nytt besök.

- Så klart måste Myrsell räknas som het segerkandidat men han får tuffare motstånd än i fjol, lovar Linn.

- Tror till exempel att Simrishamns Joachim Grahn blir svårslagen och som här gör debut med sonen Adam som kartläsare i en WRC-Fiesta som kördes i Rally-VM för bara två år sedan.

Bakom den här duon finns ytterligare en handfull svåra utmanare till exempel ursnabbe dansken Kenneth Madsen i en för Sverige unik och mycket häftig Suzuki Maxi 2000. För att inte tala om utlandsrutinerade stockholmaren Lars Stugemo i nya vinnarbilen i WRC2-klassen, Volkswagen Polo GTI R5. Går inte heller att räkna bort Hässleholms Rolf Grybb som vann RS-DM i fjol och som i år taggat upp med ny vinnarbil. Den segerrika Opeln är historia och i år sitter han i danske rallymästaren Ib Kraghs vinnarbil Citroén DS3 R5.

- Vi får inte hellre glömma bort våra egna hopp som faktiskt kan vara med i toppstriden, Robin Svensson, Victor Hansen och Joachim Kristiansson, menar Linn.

- Speciellt Victor har imponerat och som redan hunnit med att vinna både i Tyskland och senast i helgen dä han körde i Simrishamns rallypremiär.

Första start är klockan 10.00 från Stjärneborgs Auktioner där det strax intill finns publikparkering. Även på Hörby Bruk med gångavstånd direkt till specialprovet kan publiken parkera sina bilar.

- Men jag vill även poängtera att publiken verkligen respekterar de uppsatta parkeringförbjudet skyltar som finns, dessa finns där för att inte försvåra för Skånetrafikens bussar och Räddningstjänsten, uppmanar Linn.

Tommy Svensson