Nyheter

Azores Rallye en prövning för Mattias Adielsson
Första deltävlingen av årets Rally-EM (ERC) har nu avslutats. Mattias Adielsson med kartläsaren Andreas Johansson gjorde en bra insats efter en strulig inledning av tävlingen.

- Det gick bra på kvalet och vi var mycket förhoppningsfulla inför de första sträckorna i torsdags. Tyvärr blev det något tekniskt fel så bilen dog på sträckorna. Bilen stängde av sig helt utan förvarning på sträckorna. Vi förlorade massor av tid och efter den sista sträckan valde vi att bryta för att teamet skulle få mer tid på sig för att kunna rätta till felet, säger Mattias Adielsson.

SainteLoc Racing gjorde ett riktigt bra arbete med Mattias Citroen C3 R5 och lyckades hitta felet och rätta till det. Alla chanser till en topplacering försvann i och med att de valde att bryta första etappen, tidstillägget för det var hela 10 minuter. Nu gällde det att ta sig i mål och försöka skaffa sig så mycket erfarenhet som möjligt och försöka få med sig några poäng hem.

- Luften gick minst sagt ur oss efter torsdagen, men jag är mycket imponerad över det arbete teamet gjorde för att lösa felet så att vi kunde starta om. Hade de inte kunnat lösa det hade vi inte vågat fortsätta, då det var en säkerhetsrisk när bilen plötsligt kunde dö. Vi ändrade inställningen på bilen vid lunchen och eftermiddagen gick väldigt bra. Sista sträckan var vi totalt trea på och snabbaste ERC1 förare. Det var riktigt skönt att visa att vi kan hänga med när allt fungerar, säger Mattias Adielsson.