Nyheter

Landslagsföraren Mattias Adielsson till start i Rally-SM premiären
Till helgen är det dags för Mattias Adielsson, tillsammans med sin kartläsare Andreas Johansson, att starta säsongen med den första deltävlingen av årets Rally-SM. Till premiärtävlingen i Vännäs kommer de till start med en Skoda Fabia R5 för Pontus Tidemand Racing.

- Det är mycket skönt att få köra tävling igen. Vi är riktigt laddade och har på testerna hittat en mycket god känsla i bilen. Vi kommer att ta den här tävlingen som en förberedelse inför Rally Sweden och passa på att testa olika saker under tävlingen, sedan när man står på startlinjen vill man ju ge järnet och vara snabbast, säger Mattias Adielsson.

Rally Vännäs startar på fredag med tre specialsträckor i mörker som tillsammans mäter 26 kilometer. Tävlingen avslutas sedan på lördagen med sex specialsträckor. Startfältet håller mycket hög klass och många av Sveriges bästa chaufförer står på startlinjen. Serviceplatsen kommer att vara på de centrala gatorna i Vännäs och den första specialsträckan körs på gångavstånd från centrum. Det kommer att bli ett riktigt vinterrally då det i tävlingsområdet finns mycket gott om snö.

- Teamet har gjort ett bra jobb med bilen och vårt test fungerade perfekt, det märks att det här är riktigt seriösa killar. Det är mycket bra att vi får 11 mils träning inför Rally Sweden. Vägarna ska vara riktigt bra med höga snövallar att ta stöd mot. Vi kommer självklart att prova hur långt vår fart räcker men vi kommer inte göra några dumma chansningar, avslutar Mattias Adielsson.

Följ livetider på www.resultatservice.com