Nyheter

Dekaltrimmat i Gruvrundan
När nu 1300 RallyCup är inne i andra halvlek på årets cup så ställer de flesta frågan: "Vem ska rå på Robert och Carl-Gustaf?". Årets suveräner som vunnit allt de ställt upp i förutom när de fick ge sig i Slottssprinten p.g.a. både rasad motor och växellåda. Turligt så blev det ingen ekonomisk katastrof då det mesta kunde ersättas med begagnade delar från en annan välanvänd bil. Det är så det funkar när man tävlar i Sveriges äldsta och billigaste cup med bilar som kunde vara appendix K-klassade.

Den här gången heter Sukkacupens beskyddare Klas Pettersson från Dekaltrim i Österbymo. Utan personer som honom vore inte cupen vad den är idag.

Även om ovan nämnda Robert Andersson/Carl-Gustaf Karlsson (Anmälda av just Dekaltrim.se) får räknas som skyhöga favoriter så är det glädjande att så många nu är med och verkligen utmanar i denna oerhört jämna cup. Det blir som alla förstår mycket kinkigare att avgöra när alla kan köra med gasen i botten på rakor och även i de flesta svängarna. Nyckeln är att lära sig "få med sig farten" överallt. Nu brukar vägarna som Åtvidabergs MK bjuder på vara krokigare än genomsnittet vilket kommer göra det extra roligt för deltagarna i denna motorsvaga klass. Några av de som utmanar ledarduon är Marcus Morén/Robin Hallman, Mattias Lagström/Rickard Forsell, Robin Granfors/Andreas Nilsson, Robin Norling/Mattias Sundström, Joacim Rydin/Magnus Simensen och några till. Roligt se tillskott i form av JSM-åkande Oliver Granfors/Magnus Hermansson som ska ha sin Sukka att träna med när de inte åker i sin grupp H golf. Välkommen åter säger vi till Anders Nystedt/Jonas Wennberg som tvingats avstå några tävlingar p.g.a. sjukdom. Vem som blir tvåa efter Robban o Kapten får vi reda på, på Lördag eftermiddag. ?men det är klart, i rally kan allt hända.

Vi påminner även er och alla aktiva att vi driver en seriös insamling för BCR. Vi är nu halvvägs mot målet 100.000 kr. Lämna gärna ett bidrag genom oss: www.1300rallycup.se. Klicka på BCF-länken bara. Alla bidrag är välkomna i "Rally mot Cancer".

1300 Rallycup. Mycket Rally för Pengarna.