Nyheter

Rådström Motorsport vässade formen i Bergslagsrallyt
I helgen var hela värmländska Rådström Motorsport i Grängesberg utanför Ludvika för att värma upp inför kommande rallyäventyr; Arne Rådström och Thomas Nilsson för Rally Sweden Historic, och sonen Dennis Rådström med Johan Johansson inför kommande helgens SM-premiär i Söderhamn. Och teamet fick ett bra kvitto på att farten fanns där.

För Dennis och Johan som tävlade i klassen för framhjulsdrivna bilar med sin Ford Fiesta R2 blev Bergslagsrallyt dock kort. Efter att ha vart snabbast på den första sträckan gick oljetråget sönder på den efterföljande sträckan, och man tvingades bryta.

/ Vi bestämde oss för att prova och gå ut hårt. Så vi körde i ett högt tempo direkt för att få upp farten inför SM-premiären. Tyvärr körde på en sten som låg mitt i vägen och skadade oljetråget. Men vi är otroligt laddade inför SM-sprinten, och har höga målsättningar. Det är flat out som gäller nu, säger Dennis.

Pappa Arne, med kartläsare Thomas Nilsson från Boden, gjorde genom Bergslagsrallyt sitt sista test inför Rally Sweden Historic, som körs parallellt med den Svenska VM-deltävlingen i rally. Efter två pallplatser i siktar nu doun på seger i den anrika tävlingen, och i Bergslagsrallyt visade man att teamet är på god väg.

Arne och Thomas vann sin klass och var snabbaste klassiska rallybil på tre av fyra sträckor, dessutom var man bästa bakhjulsdrivna bil totalt i Bergslagsrallyt med sin Volvo 242.

/ Det gick väldigt bra och vi fick ett bra genrep inför Rally Sweden. Vi fick svar på en hel del frågor, bland annat har vi uppdaterat motorn som gick väldigt bra. Även samarbetet i bilen funkade kanon, jag kunde lämna hjärnan i baksätet och bara köra. Vi är redo för att tackla Rally Sweden, säger Arne.

Arne och Thomas är nu väl förberedda för att ta upp kampen om segern I Rally Sweden Historic med Patrik Sandell, tidigare Juniorvärldsmästare i rally och nybliven fabriksförare för Subaru Rally Team USA. Rally Sweden Historic körs 9-12 februari i Värmland.

För Dennis och Johans del väntar SM-premiären nu till helgen som körs i samband med SM-Veckan i Söderhamn. Efter de åker de direkt hem för att köra rekognoseringen till det Svenska VM-rallyt.