Nyheter

Ny triumf i rally-SM för P-G
Östersund Winter Rally blev en ny uppvisning av P-G Andersson i Rally-SM. 18-faldige mästaren Mats Jonsson var mer än tre minuter efter Årjängsföraren.

De elva milen fartsträckor fick stående ovationer av de startande, isbotten överallt och rejäla snövallar. Även om många fick bryta efter att ha skottat snö. Vilket inte P-G Andersson behövde. Hans enda missöde var att han fick backa på ett ställe.

- De har haft vadslagning hemma om att jag skulle kunna vinna med tre minuter. Inför sista trodde de inte det skulle gå, men Husås är gudomlig så jag lovade ordna det, säger P-G med ett stort leende.

Han vann den klassiska sträckan med 52 sekunder, och segermarginalen totalt blev 3 minuter och 15 sekunder. Tvåa totalt blev den 18-faldige mästaren Mats Jonsson, Forshaga, som därmed tog revansch efter sin sjätteplats i premiären.

- Hade inte P-G fått för sig att åka SM hade vi vunnit idag, skämtade Jonsson.



Han jagades i sin tur av Martin Berglund, Gävle, trea totalt och 29 sekunder efter Jonsson.
En annan ?gammal? VM-förare som gästade Östersund Winter Rally var Patrik Flodin, Ilsbo. Med en lånad Volvo 940 blev han bästa bakhjulsdrivna bil, trea i klassen Trimmat 2WD. Där vann bröderna Tobias och Joakim Söderqvist från Årsunda med knappa halvminuten.

Segrare i de olika klasserna:
Trimmat 4WD: P-G Andersson/Emil Axelsson, Årjängs MK/Ydre MK, Skoda Fabia
Trimmat 2WD: Tobias och Joakim Söderqvist, AMF Årsunda, Toyota Corolla
Otrimmat 4WD: Algot Öberg/Niklas Johansson, Eskilstuna MK/Ryds MK, Subaru STI WRX
Otrimmat 2WD: Johan Holmberg/Christoffer Bäck, Gotlands MF Bil/SMK Hedemora, Ford Fiesta R2
JSM Trimmat: Andreas och Henric Persson, MK Ratten, Toyota Corolla
JSM Otrimmat: Mattias Adielsson/Andreas Johansson, Göteborgs MF/Eskilstuna MK, Peugeot 208 R2

Bildtext: Forne VM-föraren P-G Andersson i par med Emil Axelsson vann Östersund Winter Rally. Deras andra raka delseger i SM-comebacken. Foto: Annemo Friberg För komplett resultatlista:
http://www.resultatservice.com/rally/2016/ostersund/slutres1.pdf

Annemo Friberg