Nyheter

Besvärande vädersituation för Rally Sweden
Vädersituationen med många plusgrader och regn i stora delar av Skandinavien ställer till stora problem för Rally Sweden. Snö och is smälter och vägarna blir snabbt lösa i ytan.

- Det är skrämmande hur snabbt vädret och prognoserna kan svänga. Vi hade bra med is på våra vägar och lovande prognoser senast i fredags, nu är situationen kraftigt förändrad säger Rally Swedens vd Glenn Olsson.

Tävlingsledningen har under de senaste dagarna varit ute i skogarna och besiktat vägarna för att hela tiden skapa sig en uppfattning om utvecklingen.

- Vi har minusgrader och kanske även snö i prognoserna inför tävlingshelgen men den stora frågan är om vägarna hinner frysa om, vi behöver åtminstone frusna vägar för att kunna köra tävlingen. I prognosen spås plusgrader under rekognoseringen som planeras att köras tisdag-onsdag, vägarna riskerar att bli sönderkörda redan då säger banchefen Johan Magnusson.

Säkerheten är den avgörande faktorn där vägarna måste vara tillförlitliga för de tävlande och också farbara för räddningspersonal.

- Det är i första hand säkerheten för tävlande och publik som avgör om en sträckan kan genomföras eller ej, bedömer vi att vägen är farlig kan vi inte använda den, säger tävlingsledaren Stig-Rune Kjernsli.

Rally Sweden planerar att under måndagen presentera aktuell status kring vägarna och planerna kring genomförandet av tävlingen som görs i samråd med FIA och WRC Promoter.

Svenska Rallyt AB