Nyheter

Festivalstämning när KAK Midnattssolsrallyt jubilerar i Västerås
Tionde Midnattssolsrallyt, festivalstämning, stadssträcka och nya rallyprofiler i projektledarrollen. Missa inte KAK Midnattssolsrallyt i Västerås 24-27 juni 2015.

År 2006 återuppstod KAK Midnattssolsrallyt och i sommar körs den klassiska tävlingen i modern tappning för tionde gången. Det kommer arrangerande Kungliga Automobil Klubben (KAK) att uppmärksamma på flera sätt, bland annat jobbar rallyts organisation på att återinföra den publikvänliga stadssträckan i centrala Västerås.

Jubileumstävlingen kommer dessutom att avgöras samtidigt som Västerås Cityfestival, vilket kommer att ge extra krydda åt den populära tävlingen med historiska rallybilar och regularityklassen.

Vi är stolta och glada över att KAK Midnattssolsrallyt väljer Västerås ännu en gång. Att två så stora evenemang pågår samtidigt kommer att generera en enda stor folkfest säger Alf Westerdahl, ansvarig evenemang och attraktionskraft på Västerås & Co.

Det här blir fjärde gången som Västerås och ABB Arena står som värd för KAK Midnattssolsrallyt, tävlingen som sett stora, svenska motorsportprofiler som exempelvis Stig Blomqvist, Kenneth Bäcklund, Kenny Bräck och Patrik Sandell som segrare.

Lagom till jubileumsupplagan byter dessutom KAK Midnattssolsrallyt projektledare. Rallyprofilerna Simon Johansson och Lars Jonsson, kända bland annat som expertkommentatorer i radiosändningarna från vårt VM-Rally, tar över efter Per Carlsson.

Jag och Lars ser det här som ett hedersuppdrag och är tacksamma för det förtroende KAK visar oss. Vi är dessutom mycket glada över att Per Carlsson kommer att finnas med i bakgrunden och hjälpa oss under 2015 års tävling, säger Simon Johansson.

Per Carlsson har varit projektledare för KAK Midnattssolsrallyt i sju år. Han har tillsammans med KAK och rallyts trogna organisation gjort ett fantastiskt jobb och byggt upp ett häftigt och mycket uppskattat event.

Det har varit fantastiskt roliga år, men nu är det dags att lämna över till nya krafter. Det här kommer att bli en nytändning för rallyt, säger Carlsson.

Philip von Mecklenburg, ansvarig för KAK Midnattssolsrallyt i KAK:s styrelse, välkomnar också duon som ska driva tävlingen vidare.

Vi på KAK är väldigt nöjda med att ha hittat formerna för att fortsätta driva tävlingen på den inslagna vägen som Sveriges ledande historiska rally. Vi känner oss trygga med att Simon och Lars vid rodret för den väl inarbetade tävlingsorganisationen, och de är också väl kalibrerade med Pers och våra intentioner för framtiden, säger han.

Simon Johansson från Linköping har bland annat JSM-guld i rally på meritlistan och genom egna event- och försäljningsbolaget Simon Promotion har han många kontakter i svensk motorsport. Inte minst har Johansson ett engagemang i Sveriges ledande motorsporttidning Bilsport Rally&Racing.

Den i Mantorp boende Lars Jonsson är bland annat en av papporna till landets Rallyradiosändningar. Med sitt stora intresse och kunnande har han framförallt hörts, inte minst som speaker i KAK Midnattssolsrallyt. Men Jonsson har även varit koordinator för rally-SM och som aktiv har han bland annat tävlat i rally, racing och drifting.