Nyheter

Tom Kristensson vann med bred marginal i SM-Tävlingen i Askersund
Tom Kristensson, med tillfälligt inhoppande codrivern John Stigh, vann klassen, Otrimmat 2 WD, i sin Opel Adam R2, med nästan 2 minuter, i SM-tävlingen Rally Askersund. Tävlingen omfattade 10 SS på drygt 10 mil och paret vann samtliga sträckor.

-Det var första gången som John åket med mej, men vi fick snabbt till ett bra samarbete i bilen, så det flöt på bra, säger Tom. Speciellt på de 4 sista sträckorna fick vi till ett riktigt bra tempo.

-Rönne MK hade fått till 10 fina sträckor, överlag ganska snabba, fortsätter Tom. Jag trivs egentligen bättre om det är lite mer tekniska vägar, och det är svårare att hänga med de trimmade bilarna i 2 WD när det är snabbt, analyserar han.

-Det var varmt och torrt, vilket gjorde att det dammade en del, och det blir intensivt med endagarstävlingar, men det var riktigt kul.

- Nästa SM-tävling i Hässleholm i augusti kommer vi inte att köra, eftersom jag och Henrik då kör VM-tävlingen Rallye Deutschland för Opel teamet. Vi planerar dock att köra SM-finalen East Sweden Rally i Linköping i september, avslutar Tom.

Tävlingens favorit, ryske EM-åkaren Nikolay Gryazin, ledde klart med sin Skoda Fabia R5, när en punktering på SS 8 sinkade honom så mycket, att han föll ner till en tredjeplats i mål. Vann totalt gjorde nu Martin Berglund från SMK Gävle, även hann i en Skoda Fabia R5.

Toms klubbkamrat i SMK Hörby, Victor Hansen, gjorde sin andra tävling i Junior SM Otrimmat 2 WD och tog en fin femte plats, vann sista sträckan Power Stage, och tog därmed 5 extra SM-poäng.