Nyheter

Dennis Rådström trea i Rally-SM
I helgen körde Dennis Rådström från Tosrby med kartläsare Johan Johansson från Valdemarsvik den tredje SM-deltävlingen i årets Rally-SM i Karlskrona, South Swedish Rally. Detta för att ladda upp inför nästa tävling i Junior-VM i rally, är paret ligger på en femte plats totalt. Och det slutade med en tredjeplats i den otrimmade Junior-SM klassen för Dennis och Johan.

- Det har vart en mycket givande helg där vi har fått ut mycket data på hur däcken funkar som vi ska köra på i VM nu om två veckor. Och att det slutade med en tredje plats i tävlingen är riktigt roligt, säger Dennis.

Målet med starten i South Swedish Rally var att få mycket nyttiga mil i bilen innan nästa tävling i Junior-VM, JWRC, som körs i Sardinien om två veckor. Främst för att komma tillbaka till gruskörningen efter flera tävlingar på asfalt.

- Det har som vanligt varit ett grymt motstånd i klassen. Samarbetet med Johan i bilen har fungerat väldigt bra och vi har fortsatt utveckla vårat notsystem. Så vi känner oss redo inför Sardiniens VM-tävling dit vi åker nästa vecka, avslutar Dennis.

Nästa deltävling i Junior-VM i rally, Junior World Rally Championship (JWRC), körs den 8-11 juni på den Italienska ön Sardinien, som är den andra deltävlingen i mästerskapet och den första på grus. Efter den första tävlingen på asfalt på Korsika ligger Dennis och Johan på en femte plats i mästerskapet och leder den interna rookie cupen.

JWRC drivs av M-sport och alla deltagare tävlar i identiska Ford Fiesta Ecoboost R2T.

Sebastian Bourghardt